Please enter banners and links.
 Máte chuť na tradičné domáce jedlá? Mnau.sk vám ponúka tri recepty, ktorým určite neodoláte.
Máte chuť na tradičné domáce jedlá? Mnau.sk vám ponúka tri recepty, ktorým určite neodoláte.
Dobrú chuť!
Špeciálne jahodové halušky
400 g jahôd (najlepšie čerstvých ale môžu byť aj mrazené), 100 g práškového cukru, 50 g detských piškót, 1 smotana na šľahanie, kúsok mliečnej čokolády
Jahody, cukor a piškóty spolu rozmixujte tak, aby vám vznikla hustá hmota. Lyžicou z nej povykrajujte veľké halušky ktoré uložíte na taniere. Ozdobte vyšľahanou smotanou a bielou čokoládou.
Dokonalé tvarohové guľky
Cesto: 250 g tvarohu, 100 g hrubej múky, 2 žĺtky, 1 čl prášku do pečiva, štipka soli, 20 g masla
Na poliatie: nasucho opražená strúhanka, práškový cukor, roztopené maslo
Tvaroh vymiešajte so žĺtkami, s maslom a s múkou. Primiešajte prášok do pečiva a soľ. Vypracujte hladké cesto z ktorého budete navlhčenými rukami tvarovať guľky. Tie varte vo vriacej vode kým nevyplávajú na povrch. Takto uvarené guľky posypte opraženou strúhankou zmiešanou s práškovým cukrom. Na záver polejte roztopeným maslom.
Univerzálny škoricový krém
250 ml mlieka, 1 kúsok škorice, 250 ml šľahačkovej smotany, 10 g želatíny, 3 žĺtky, 75 g práškového cukru, 3 pl mletej škorice, 3 bielky, kakao
Kúsok škorice dajte do mlieka, zohrejte a nechajte 20 minút postáť. Škoricu vyberte a primiešajte smotanu. Želatínu pokropte vodou a nechajte napučať. V hrnci vymiešajte žĺtky spolu s cukrom a mletou škoricou. Do tejto zmesi pridávajte za stáleho miešania mlieko zmiešané so smotanou. Šľahajte na miernom ohni pokiaľ krém nezhustne. V horúcom kréme rozpusťte napučanú želatínu; hrniec vložte do studenej vody a nechajte vychladnúť, ale ešte pred stuhnutím vmiešajte do krému sneh z bielkov. Hotový krém navrstvite do pripravených pohárov, dajte do chladu a pred podávaním ozdobte kakaom.
Napísala: Zuzana Šusterová
FOTO: freedigitalphotos..net

