Please enter banners and links.
Máte chuť na niečo extra? Niečo, čo ste ešte neskúsili? Prinášame vám odskúšané recepty, ktorými potešíte seba a aj svojich blízkych. Urobte si radosť novými chuťami.
Jednoduchá zelená bábovka
4 balíčky pistáciového pudingového prášku (napríklad Dr. Oetker alebo iná značka)
80 g práškového cukru
4 vajíčka
4 polievkové lyžice oleja
1 citrón (citrónová kôra)
1 prášok do pečiva
múka na posypanie formy
V miske zmiešajte cukor s olejom, prášok do pečiva, pudingový prášok a vajíčka. Hmotu vylejte do maslom vymastenej a múkou posypanej formy na bábovku. Posypte citrónovou kôrou a pečte asi 40 minút pri 170 °C. Hotovo! Ak máte chuť na ružovú bábovku použite jahodový alebo malinový puding.
Kakaové palacinky
NA CESTO:
1 polievková lyžica kakaa
500 ml mlieka
2 vajíčka
250 g hladkej múky
olej
soľ
NÁPLŇ:
1 mäkký tvaroh (jeden kelímok)
1 balíček vanilkového cukru
50 g práškového cukru
3 žĺtky
1 malá lyžička citrónovej kôry
ovocie (kandizované)
V mise zmiešajte mlieko, múku, soľ, vajcia a kakao na redšie cesto. V panvici zohrejte olej a urobte tenšie palacinky opečené, samozrejme, z oboch strán. Palacinky urobte z celého cesta. Náplň pripravíte tak, že v mise dobre vymiešate tvaroh s cukrom, pridáte žĺtky, citrónovú kôru, vanilkový cukor a takto vytvorenú hmotu dáte do chladničky kde sa bude chladiť kým budete robiť palacinky. Hotovo! Palacinky naplňte náplňou s ovocím a posypte na tanieri práškovým cukrom.
Buchta z banánov
4 zrelé banány
100 g masla
1 balíček prášku do pečiva
1 hrnček krupicového (jemného) cukru
2 hrnčeky hladkej múky
¼ lyžičky mletej škorice
2 vajíčka
1/8 nastrúhaného muškátového orieška
1/8 lyžičky soli
hrsť mletých vlašských orechov
½ kávovej lyžičky jedlej sódy
Do misy dajte múku, prášok do pečiva, sódu, soľ, cukor, škoricu, muškátový oriešok a všetko spolu dôkladne premiešajte. V druhej miske rozmixujte banány, potom primiešajte vyšľahané vajíčka a zmäknuté maslo. Do tejto banánovej zmesi postupne primiešavajte prvú zmes z múky. Na úplný záver pridajte vlašské orechy. Vzniknuté cesto vylejte pomaly na plech obložený papierom na pečenie, zarovnajte a pečte asi 40 minút pri cca 180°C. Hotovo! Podávajte napríklad so šľahačkou.
Napísala: Zuzana Šusterová
FOTO: freedigitalphotos.net, dreamstime.com