Please enter banners and links.
Jahôdky miluje azda každý z nás pre ich lahodnú chuť. V lete sú ideálnou surovinou na prípravu kokteilov, koláčov či studených tort. Vyskúšajte preto nami overené recepty a príjemne sa osviežte v horúcich letných dňoch. Želáme vám dobrú jahodovú chuť.
Ľadový kokteil s jahodami
- 8 jahôd + jahôdky na ozdobenie
- perlivá minerálka
- 2 limetky
- drvený ľad alebo kocky ľadu
- 1 dl bieleho rumu
- 2 PL trstinového cukru
Extra svieže! Do väčšieho pohára nasypte cukor, na malé kúsky nakrájanú limetku, štyri nadrobno nakrájané jahody a mätu. Všetko roztlačte, prilejte rum, ďalšiu pokrájanú limetku a zvyšné jahody. Zalejte minerálkou, pridajte kocky ľadu a hotovo!
Jahody v studených piškótach
- 3 kyslé pochúťkové smotany
- 2 – 3 balíčky piškót
- 2 vanilínové cukry
- kakao
- jahody
Mimoriadne jednoduché! Dve smotany zmiešajte v jednej miske s vanilínovými cukrami. Zvyšnú jednu smotanu rozmiešajte v druhej miske s kakaom tak, aby zmes nebola priveľmi tmavá alebo horká. Do tortovej formy, plastovej nádoby s vrchnákom alebo inej misy ukladajte striedavo piškóty, bielu smotanu s cukrom, napoly prerezané jahody, piškóty a tmavú smotanu s kakaom dovtedy, kým sa všetko neminie (alebo už nebude miesto na ďalšiu vrstvu). Prikryte, nechajte aspoň tri hodiny v chladničke a osvieženie je hotové.
Jahodová torta z chladničky
- 150 g jahôd
- 600 ml smotany na šľahanie
- 1 balík piškót
- 500 g jemného tvarohu
- 2 PL likéru
- 3 balíčky vanilkového cukru
- tuk na vymastenie
- káva
Studená pochúťka! Vyšľahajte spolu smotanu, vanilkový cukor, tvaroh a likér. V pohári urobte silnejšiu kávu ktorú necháte chvíľu vychladnúť. Do vymastenej tortovej formy naukladajte piškóty, tie pokvapkajte kávou a zalejte vyšľahanou plnkou. Navrch naukladajte jahody. Tortu nechajte v chladničke aspoň dvanásť hodín, potom podávajte.
Napísala: Zuzana Šusterová
FOTO: freedigitalphotos.net