Svieže recepty s jahodami (bez námahy a pečenia)

Please enter banners and links.

Jahôdky miluje azda každý z nás pre ich lahodnú chuť. V lete sú ideálnou surovinou na prípravu kokteilov, koláčov či studených tort. Vyskúšajte preto nami overené recepty a príjemne sa osviežte v horúcich letných dňoch. Želáme vám dobrú jahodovú chuť.

 

 

 

 

Ľadový kokteil s jahodami

  •  8 jahôd + jahôdky na ozdobenie
  •  perlivá minerálka
  •  2 limetky
  •  drvený ľad alebo kocky ľadu
  •  1 dl bieleho rumu
  •  2 PL trstinového cukru

Extra svieže! Do väčšieho pohára nasypte cukor, na malé kúsky nakrájanú limetku, štyri nadrobno nakrájané jahody a mätu. Všetko roztlačte, prilejte rum, ďalšiu pokrájanú limetku a zvyšné jahody. Zalejte minerálkou, pridajte kocky ľadu a hotovo!

 

Jahody v studených piškótach

  •  3 kyslé pochúťkové smotany
  •  2 – 3 balíčky piškót
  •  2 vanilínové cukry
  •  kakao
  •  jahody

Mimoriadne jednoduché! Dve smotany zmiešajte v jednej miske s vanilínovými cukrami. Zvyšnú jednu smotanu rozmiešajte v druhej miske s kakaom tak, aby zmes nebola priveľmi tmavá alebo horká. Do tortovej formy, plastovej nádoby s vrchnákom alebo inej misy ukladajte striedavo piškóty, bielu smotanu s cukrom, napoly prerezané jahody, piškóty a tmavú smotanu s kakaom dovtedy, kým sa všetko neminie (alebo už nebude miesto na ďalšiu vrstvu). Prikryte, nechajte aspoň tri hodiny v chladničke a osvieženie je hotové.

 

Jahodová torta z chladničky

  •  150 g jahôd
  •  600 ml smotany na šľahanie
  •  1 balík piškót
  •  500 g jemného tvarohu
  •  2 PL likéru
  •  3 balíčky vanilkového cukru
  •  tuk na vymastenie
  •  káva

Studená pochúťka! Vyšľahajte spolu smotanu, vanilkový cukor, tvaroh a likér. V pohári urobte silnejšiu kávu ktorú necháte chvíľu vychladnúť. Do vymastenej tortovej formy naukladajte piškóty, tie pokvapkajte kávou a zalejte vyšľahanou plnkou. Navrch naukladajte jahody. Tortu nechajte v chladničke aspoň dvanásť hodín, potom podávajte.

Napísala: Zuzana Šusterová

FOTO: freedigitalphotos.net