Súťaž: Letné zaváranie s Dr.Oetker

Please enter banners and links.

Leto je krásne obdobie, kedy všetko ovocie v záhradách krásne vonia a dozrieva. Ako si však uchovať niečo z tejto krásy aj na zimu? Jednoduchým riešením našich slovenských gazdiniek je zaváranie, v čom im už tradične pomáhajú kvalitné výrobky na zaváranie a želírovanie Dr.Oetker.

Aby vaša snaha nevyšla nazmar, venujte výberu správnych prípravkov dostatočnú pozornosť. Základom procesu želírovania je pektín. Obsahuje ho každé ovocie, avšak v rôznom množstve. Všímajte si teda hlavne to, či je dané ovocie kyslejšie alebo sladšie, a či je viac alebo menej zrelé. S pomocníkmi na želírovanie od Dr.Oetker to zvládnete rýchlo, jednoducho a bez zbytočných pochybení.

Pri príprave obľúbeného džemu sa nebojte experimentovať. Okrem klasických marhuľových, slivkových a jahodových džemov vyskúšajte pripraviť džemy aj z exotickejších ovocí.

Ak by ste sa milé gazdinky chceli tento rok trochu zlepšiť vo svojich zaváracích schopnostiach, nechajte sa inšpirovať nasledujúcimi receptami.

 

RECEPTY

Jahodový topping

Prísady:

  • 1,5 kg jahôd očistených a nakrájaných
  • 1 l vriacej vody
  • 500 g cukru
  • 1 balíček Kyseliny citrónovej Dr.Oetker
  • 1 balenie Želírovacieho cukru Super 3:1 Dr.Oetker

Príprava:

  1. Jahody zalejeme vriacou vodou a necháme 20 minút odstáť. Cez sitko precedíme do väčšieho hrnca a zvyšnú šťavu z jahôd vytlačíme.
  2. Do jahodovej šťavy pridáme cukor, kyselinu citrónovú a Super želírovací cukor a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne, za stáleho miešania, minimálne 5 minút povaríme.
  3. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov, ktoré dobre uzavrieme. Uchovávame v chlade!

 

Tip: Jahodový topping obsahuje 42% jahôd. Výborne sa hodí ako omáčka na vanilkovú zmrzlinu alebo na puding. Ak šťava vo fľaši zhustne, pred podávaním pretrasieme.

Ako stvorené pre zmrzlinové poháre a dezerty

 

Malinový džem so zázvorom

Prísady:

  • 1 kg malín
  • 20 g čerstvého zázvoru
  • 1 zarovnaná KL citrónovej kôry
  • 1 balíček Gelfixu Extra 2:1 Dr.Oetker
  • 500 g cukru

Príprava:

  1. Do väčšieho hrnca vložíme maliny. Pridáme najemno nastrúhaný zázvor a citrónovú kôru. Obsah balíčka Gelfix Extra zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
  2. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút a odstavíme.
  3. Prípadnú penu odoberieme a plníme do pripravených pohárov až po okraj. Starostlivo uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.  

Milé naše čitateľky, ak rady zavárate a chcete svojim milovaným niečo skvelé vytvoriť, určite sa zapojte do našej novej súťaže s Dr.Oetker. Hráme o 3 balíčky želírovacích produktov Dr.Oetker. Zašlite nám správnu odpoveď na súťažnú otázku a budete zaradené do žrebovania. Odpoveď nájdete na internetovej stránke www.zavaranie.sk

 

Súťažná otázka: Vymenujte aspoň jeden z produktov na želírovanie Dr.Oetker, vďaka ktorým budú vaše džemy obsahovať 75 % ovocia.

Súťaž trvá od 9.7.2014 do 23.7.2014

Informujte ma o novej súťaži, prípadne o novinkách na mnau.sk
email:

captcha

Bezpečnostný text z obrázku: