Šaláty s kuracím mäsom

Please enter banners and links.

ID-100204253Zbožňujete hydinu, ale už vás nebavia klasické jedlá? Nasledujúce šaláty sú lacné, mimoriadne chutné a navyše sú jednoducho pripravené. Keďže je súčasťou týchto šalátov i kuracie mäso, spoľahlivo zaženiete svoj hlad.

 

Svieži kurací šalát

  • polovica kurčaťa
  • 100 g dusenej ryže
  • 100 g majonézy
  • 1 až 2 grepy
  • soľ

Pečenú alebo varenú polovicu kurčaťa zbavte kože a vykostite. Mäso nakrájate na jemné kocky. Grep rozpoľte, jednotlivé mesiačiky zbavte bielej šupky a pokrájajte na kocky. Pridajte ryžu a všetko dobre premiešajte spolu s majonézou. Dajte vychladiť, podávajte s chlebom. Na dochutenie môžete použiť citrónovú šťavu alebo primiešať do majonézy trošku cukru.

 

Zeleninový kurací šalát

ID-100140687

  • 800 g kuracieho mäsa
  • 80 g zeleru
  • 40 g cibule
  • 2 paradajky
  • 2 papriky (zelené)
  • 40 g sterilizovaného hrášku
  • 100 g majonézy
  • 2 lyžice bieleho jogurtu
  • 1 vajíčko
  • petržlen
  • worčestrová omáčka
  • soľ, čierne korenie

Pečené alebo grilované kurča vykostite a nadrobno nakrájajte. Pridajte varený zeler pokrájaný na pásiky a papriku tiež pokrájanú na pásiky. Vsypte hrášok, pokrájan= paradajky, jemne nasekanú cibuľku a všetko dobre spolu premiešajte. Do majonézy pridajte jogurt, pár kvapiek worčestru a trošku čierneho korenia. Zmes vylejte do šalátu a opäť poriadne premiešajte. Šalát môžete podávať hneď, alebo ho necháte pred podávaním postáť cca hodinu v chladničke. Servírujte s uvareným vajíčkom a s trochou petržlenu. Kto má chuť, hodí sa aj krajec chleba.

 

Kuracie mäso s jablkami

  • polovica grilovaného alebo pečeného kurčaťa
  • 1 menší zeler
  • 2 lyžice majonézy
  • približne polovica kelímku bieleho jogurtu
  • 2 väčšie jablká
  • soľ, trocha cukru podľa chuti

Kuracie mäso vykostite a pokrájajte nadrobno. Pridajte na kocky nakrájané jablko a očistený nakrájaný zeler (neuvarený). Majonézu rozmiešajte s jogurtom a podľa vlastnej chuti pridajte soľ a/alebo aj cukor. Všetko spolu zľahka premiešajte.

 Napísala: Zuzana Šusterová

FOTO: freedigitalphotos.net