Please enter banners and links.
Zbožňujete hydinu, ale už vás nebavia klasické jedlá? Nasledujúce šaláty sú lacné, mimoriadne chutné a navyše sú jednoducho pripravené. Keďže je súčasťou týchto šalátov i kuracie mäso, spoľahlivo zaženiete svoj hlad.
Svieži kurací šalát
- polovica kurčaťa
- 100 g dusenej ryže
- 100 g majonézy
- 1 až 2 grepy
- soľ
Pečenú alebo varenú polovicu kurčaťa zbavte kože a vykostite. Mäso nakrájate na jemné kocky. Grep rozpoľte, jednotlivé mesiačiky zbavte bielej šupky a pokrájajte na kocky. Pridajte ryžu a všetko dobre premiešajte spolu s majonézou. Dajte vychladiť, podávajte s chlebom. Na dochutenie môžete použiť citrónovú šťavu alebo primiešať do majonézy trošku cukru.
Zeleninový kurací šalát
- 800 g kuracieho mäsa
- 80 g zeleru
- 40 g cibule
- 2 paradajky
- 2 papriky (zelené)
- 40 g sterilizovaného hrášku
- 100 g majonézy
- 2 lyžice bieleho jogurtu
- 1 vajíčko
- petržlen
- worčestrová omáčka
- soľ, čierne korenie
Pečené alebo grilované kurča vykostite a nadrobno nakrájajte. Pridajte varený zeler pokrájaný na pásiky a papriku tiež pokrájanú na pásiky. Vsypte hrášok, pokrájan= paradajky, jemne nasekanú cibuľku a všetko dobre spolu premiešajte. Do majonézy pridajte jogurt, pár kvapiek worčestru a trošku čierneho korenia. Zmes vylejte do šalátu a opäť poriadne premiešajte. Šalát môžete podávať hneď, alebo ho necháte pred podávaním postáť cca hodinu v chladničke. Servírujte s uvareným vajíčkom a s trochou petržlenu. Kto má chuť, hodí sa aj krajec chleba.
Kuracie mäso s jablkami
- polovica grilovaného alebo pečeného kurčaťa
- 1 menší zeler
- 2 lyžice majonézy
- približne polovica kelímku bieleho jogurtu
- 2 väčšie jablká
- soľ, trocha cukru podľa chuti
Kuracie mäso vykostite a pokrájajte nadrobno. Pridajte na kocky nakrájané jablko a očistený nakrájaný zeler (neuvarený). Majonézu rozmiešajte s jogurtom a podľa vlastnej chuti pridajte soľ a/alebo aj cukor. Všetko spolu zľahka premiešajte.
Napísala: Zuzana Šusterová
FOTO: freedigitalphotos.net