Please enter banners and links.
Hľadáte chutnú náplň do koláča alebo len chcete oživiť starý recept novou chuťou? Vyskúšajte naše tipy na náplne a uvidíte, ako zabehnuté zákusky zmenia svoju chuť.
Orechová náplň
100 g masla, 1 žĺtok, 100 g práškového cukru, 60 g mletých orechov a mandlí
Maslo rozpusťte na miernom plameni a po častiach pridávajte cukor. Potom vmiešajte žĺtok a vypracujte dohladka. Prisypte pomleté orechy najemno a mandle, taktiež jemne pomleté. Vzájomný pomer orechov a mandlí môžete meniť podľa chuti, alebo použite namiesto orechov kokos.
Pomarančová náplň
100 g masla, 120 g práškového cukru, 2 lyžice pomarančovej šťavy, 1 lyžica pomarančového likéru, lyžička jemne nastrúhanej citrónovej kôry
Maslo rozpustite na miernom plameni, vmiešajte kôru a po častiach pridávajte cukor. Potom vmiešajte pomarančovú šťavu, likér a vymiešajte dohladka.
Kakaová náplň
1 žĺtok, 150 g masla, 100 g práškového cukru, 1 lyžica kakaa, 60 g čokolády na varenie
Maslo rozpustite na miernom plameni a po častiach pridávajte cukor. Potom vmiešajte kakao a čokoládu. Len čo sa čokoláda rozpustí vmiešajte žĺtok a vymiešajte dohladka.
Citrónová náplň
100 g masla, 120 g práškového cukru, šťava a kôra z jedného citróna
Maslo rozpustite na miernom ohni, vmiešajte doň kôru a po častiach pridávajte cukor. Potom vmiešajte citrónovú šťavu a vypracujte dohladka.
Rumová náplň
100 g masla, 2 žĺtky, 130 g práškového cukru, 2 lyžice rumu
Maslo rozpustite na miernom plameni a po častiach pridávajte cukor. Potom vmiešajte rum, žĺtky a všetko vymiešajte dohladka.
Vanilková náplň
150 g masla, 80 g práškového cukru, 3 lyžice vanilkového cukru, 1 žĺtok
Maslo rozpustite na miernom plameni a po častiach pridávajte cukor. Potom vmiešajte žĺtok, vanilkový cukor a vypracujte dohladka.
Napísala: Zuzana Šusterová
FOTO: freedigitalphotos.net