Please enter banners and links.
Nie vždy máme zmrzlinu po ruke v mrazničke, a preto by nebolo na škodu vedieť domáci recept. Magazín Mnau.sk vám teraz ponúka štyri nápady ktoré vám zaručene zachutia.
Obľúbená vanilková zmrzlina
mlieko
100 g kryštálového cukru
3 žĺtky
10 g Zlatého klasu
1 balíček vanilínového cukru
V hrnci prevarte 500 ml mlieka s kryštálovým cukrom. V malom množstve studeného mlieka rozmiešajte žĺtky a Zlatý klas, zmes potom prilejte k vriacemu mlieku a za stáleho miešania nechajte prejsť varom. Vychladnutý krém preceďte a pridajte balíček van. cukru. Vlejte do nádoby a nechajte asi 4 hodiny v mrazničke.
Jednoduchá jahodová zmrzlina
2x 375 ml smotany na šľahanie
3 žĺtka
500 ml jahodového pyré (rozmixované jahody)
180 g práškového cukru
Vo väčšej mise vyšľahajte 375 ml smotany s troma žĺtkami. V druhej mise zmiešajte jahodové pyré spolu s 375 ml smotany a s práškovým cukrom. Do tejto vytvorenej jahodovej masy jemne vmiešajte vyšľahanú šľahačku. Nakoniec vlejte do nádoby vhodnej na zmrazovanie a vložte do mrazničky aspoň na 3 hodiny.
Rýchla kakaová zmrzlina
500 ml smotany na šľahanie
2 bielka
1 balíček vanilínového cukru
2 žĺtky
2 PL práškového cukru
1,5 PL kakaa
Postup je veľmi rýchly: v jednej mise dotuha vyšľahajte smotanu, v druhej vyšľahajte sneh z bielkov a vanilínového cukru, v tretej vyšľahajte takmer to peny žĺtky s práškovým cukrom a kakaom. Všetky tri hmoty potom opatrne spolu premiešajte, nalejte do nádoby vhodnej na zmrazovanie a nechajte v mrazničke aspoň 6 hodín.
Lahodná banánová zmrzlina
2 banány
1 balíček vanilínového cukru
250 ml smotany na šľahanie
V mixéri dohladka rozmixujte banány. K takému pyré potom pridajte cukor, smotanu na šľahanie a dôkladne mixujte až kým sa v zmesi nezačnú tvoriť malé bublinky. Prelejte krém do nádoby vhodnej na zmrazovanie a nechajte v mrazničke cca 3 hodiny. Zmrzlinu je dobré dochutiť čokoládovou polevou.
Napísala: Zuzana Šusterová
Foto: Grant