Please enter banners and links.
Chutia vám recepty kde sú používané paradajky a hľadáte ďalšie? Ste na správnom mieste – jednoduché a chutné recepty s paradajkami nájdete práve u nás. Dobrú chuť.
Zapečené bagetky s paradajkami
2 bagetky
4 paradajky
2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku a kečupu
50 g šunky alebo salámy
20 g parmezánu
oregano
korenie
soľ
Bagetky pozdĺžne prekrojte na polovice a natrite s kečupom a pretlakom. Posypte oreganom, navrstvite šunku/salámu, pokrájané paradajky na kolieska a posypte syrom. Posoľte, okoreňte podľa chuti a dajte zapiecť do rúry.
Bagetky sú jemne chrumkavé a vďaka paradajkám zároveň i šťavnaté.
Kuracina s paradajkami
500 g kuracích pŕs
2 paradajky
mletá červená paprika
250 ml smotany
cibuľa
lyžička hladkej múky
mleté čierne korenie
bobkový list
mletá rasca
cestoviny podľa chuti
Na oleji osmažte cibuľu, pridajte mäso a dobre premiešajte. Mäsko nechajte osmažiť z každej strany, potom pridajte soľ, bobkový list, červenú papriku, korenie a premiešajte. Šťavu nechajte vydusiť. Potom pridajte paradajky, ale nenechajte ich rozvariť. Smotanu rozmiešajte s múkou a pridajte k mäsku, nechajte prejsť varom a odložte. Podávajte s cestovinami.
Paradajky z rúry
8 paradajok
50 g tvrdého syra (na posypanie)
4 vajíčka
olivový olej
Pesto (zmes cesnaku, olivového oleja, bazalky, parmezánu a píniových orieškov*)
Z paradajok odrežte vŕšky, vyberte dužinu a poukladajte do vymastenej zapekacej misy. Každú paradajku naplňte pestom, polovicou z vareného vajíčka a posypte syrom. Pokvapkajte takto pripravené paradajky olivovým olejom a zapečte vo vyhriatej rúre.
*píniové oriešky nemusia byť
Paradajková polievka pre lenivú gazdinku
2 väčšie paradajky alebo 3 menšie
200 g šľahačkovej smotany
1 malá červená paprika
1 malá žltá paprika
750 ml paradajkovej šťavy alebo kvalitného kečupu
½ šalátovej uhorky
tabasco
korenie
soľ
Zeleninu nakrájajte na kocky, mierne poduste na olivovom oleji a rozmixujte. Paradajkovú šťavu/kečup a šľahačku poriadne zmiešajte, osoľte, pridajte tabasco a okoreňte. Šťavu zmiešajte so zeleninou a servírujte.
Navrchu polievky môže byť chutná čerstvá bazalka, alebo ju mierne posypte oreganom.
Paradajkový kokteil
150 ml paradajkovej šťavy
3 lyžice kefíru
2 kvapky olivového oleja
korenie
soľ
Všetko spolu premiešajte a rozmixujte. Pohár by sa mal ozdobiť bazalkou, ktorá kokteilu dodá ešte lepšiu chuť.
Napísala: Zuzana Šusterová
FOTO: freedigitalphotos.net