Please enter banners and links.
Máte dobré recepty na tortový korpus, zbožňujete lístkové cesto a milujete suché pečivo, no nikdy neviete aký krém použiť? Majte po ruke zopár dobrých receptov na kuchtenie krémov aby ste si tej svoj koláč vedeli naplniť presne podľa svojej chuti.
Mnau.sk pripravil pre svoje čitateľky štyri najobľúbenejšie krémy. Sú jednoduché, časovo nenáročné a veľmi chutné. Hodia sa do mnohých koláčov takže je len na vás ako ich vo svojej kuchyni využijete. Nech sa páči, inšpirujte sa!
Čokoládový krém
250 g stuženého tuku
100 g čokolády na varenie
100 g práškového cukru
70 g kakaa
3 celé vajíčka
150 kryštálového cukru
250 g masla
Na miernom ohni rozpustite stužený tuk s čokoládou, pridajte práškový cukor s kakaom a vymiešajte dohladka tak, aby sa táto zmes ešte ani zďaleka nevarila. Nechajte vychladnúť. V miske nad parou vyšľahajte vajce s kryštálovým cukrom tak dlho, až sa hmota zahustí (opäť však nevaríte). Odstavte a šľahajte až do vychladnutia. Do hmoty potom postupne vmiešajte vychladenú čokoládovú hmotu. Šľahajte do maslovej konzistencie.
Kávový krém
200 g masla
150 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
2 žĺtky
3 lyžice silnej čiernej kávy
Maslo vytrepte s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a žĺtkami do peny. Nakoniec po kvapkách primiešajte silnú čiernu kávu.
Orieškový krém
1 šľahačka
120 g kryštálového cukru
½ balíčka vanilkového cukru
100 g upražených mletých lieskových orechov
250 g masla
Šľahačku spolu s kryštálovým a vanilkovým cukrom zvarte a primiešajte mleté oriešky. Nechajte v chladničke vychladnúť až do druhého dňa, potom šľahajte do maslovej hmoty.
Karamelový krém
500 g masla
1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka
Plechovku kondenzovaného mlieka varte celú ponorenú vo vode dve hodiny. po varení vyberte obsah von, nechajte vychladnúť a otvorte. Maslo vymiešajte samo o sebe a potom do neho postupne prišľahávajte vychladené uvarené mlieko.
Napísala: Zuzana Šusterová
FOTO: freedigitalphotos.net