Krémy do koláčov

Please enter banners and links.

Máte dobré recepty na tortový korpus, zbožňujete lístkové cesto a milujete suché pečivo, no nikdy neviete aký krém použiť? Majte po ruke zopár dobrých receptov na kuchtenie krémov aby ste si tej svoj koláč vedeli naplniť presne podľa svojej chuti.

Mnau.sk pripravil pre svoje čitateľky štyri najobľúbenejšie krémy. Sú jednoduché, časovo nenáročné a veľmi chutné. Hodia sa do mnohých koláčov takže je len na vás ako ich vo svojej kuchyni využijete. Nech sa páči, inšpirujte sa!

  Čokoládový krém

250 g stuženého tuku

100 g čokolády na varenie

100 g práškového cukru

70 g kakaa

3 celé vajíčka

150 kryštálového cukru

250 g masla

Na miernom ohni rozpustite stužený tuk s čokoládou, pridajte práškový cukor s kakaom a vymiešajte dohladka tak, aby sa táto zmes ešte ani zďaleka nevarila. Nechajte vychladnúť. V miske nad parou vyšľahajte vajce s kryštálovým cukrom tak dlho, až sa hmota zahustí (opäť však nevaríte). Odstavte a šľahajte až do vychladnutia. Do hmoty potom postupne vmiešajte vychladenú čokoládovú hmotu. Šľahajte do maslovej konzistencie.

 

 

Kávový krém

200 g masla

150 g práškového cukru

1 vanilkový cukor

2 žĺtky

3 lyžice silnej čiernej kávy

Maslo vytrepte s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a žĺtkami do peny. Nakoniec po kvapkách primiešajte silnú čiernu kávu.

 

Orieškový krém

1 šľahačka

120 g kryštálového cukru

½ balíčka vanilkového cukru

100 g upražených mletých lieskových orechov

250 g masla

Šľahačku spolu s kryštálovým a vanilkovým cukrom zvarte a primiešajte mleté oriešky. Nechajte v chladničke vychladnúť až do druhého dňa, potom šľahajte do maslovej hmoty.

 

 

Karamelový krém

500 g masla

1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka

Plechovku kondenzovaného mlieka varte celú ponorenú vo vode dve hodiny. po varení vyberte obsah von, nechajte vychladnúť a otvorte. Maslo vymiešajte samo o sebe a potom do neho postupne prišľahávajte vychladené uvarené mlieko.

Napísala: Zuzana Šusterová

FOTO: freedigitalphotos.net