Please enter banners and links.
Máte chuť na dobrotu? Skúste talianske recepty a uvidíte, že vám zachutia. Navyše sú jednoduché na prípravu vďaka čomu si ich zamilujete.
Rýchly šalát
500 g cherry paradajok
250 g čiernych olív (ale môžu byť aj zelené ak vám viac chutia)
50 ml olivového oleja
vínny ocot, soľ, čerstvá bazalka
Cherry paradajky umyte a nakrájajte na polovičky. Olivy zlejte z nálevu a nasypte ich do misky spolu s paradajkami. Podľa vlastnej chuti pridajte ocot, olej, soľ, bazalku a iné korenie.
Rukolový šalát
200 g čerstvej rukoly
200 g paradajok
100 g parmezánu
100 ml olivového oleja, vínny ocot a soľ
Paradajky nakrájajte na tenké plátky a sušte ich v rúre pri 110 °C asi 120 minút. Medzitým môžete očistiť a nechať poriadne odkvapkať rukolu. Potom ju premiešajte s olejom, pridajte ocot a soľ. Hotový šalát sa potom ozdobí nastrúhaným parmezánom.
Krém z brokolice
400 g čerstvej brokolice
1 l mlieka
200 ml smotany (30 %&)
1 strúčik cesnaku
1 polievková lyžica zápražky (hotová zápražka)
50 ml olivového oleja
mleté čierne korenie, soľ
Mlieko a smotanu priveďte do varu. Brokolicu okoreňte a vložte ju do mlieka a smotany. Ponorným mixérom zmes rozmixujte na krém a pridajte cesnak. Zmes potom povarte asi tak 2 minúty a podľa potreby zahustite zápražkou.
Široké rezance
600 g širokých rezancov
400 g mrazených filiet z lososa
1 citrón
2 strúčiky cesnaku
200 ml smotany (30 %)
soľ
Široké rezance uvarte v osolenej vode s štýle al dente (mali by byť tvrdšie). Medzitým na tenké plátky nakrájajte rozmrazené lososové filety a spoločne s plátkami cesnaku ich opečte na rozpálenom tuku. Potom ich zalejte smotanou a pokvapkajte šťavou z citróna. Osoľte podľa chuti. Do hotového smotanového krému vmiešajte cestoviny a jedlo sa môže ihneď podávať.
Napísala: Zuzana Šusterová
FOTO: freedigitalphotos.net