Jednoduché talianske recepty

Please enter banners and links.

Máte chuť na dobrotu? Skúste talianske recepty a uvidíte, že vám zachutia. Navyše sú jednoduché na prípravu vďaka čomu si ich zamilujete.

 

Rýchly šalát

500 g cherry paradajok

250 g čiernych olív (ale môžu byť aj zelené ak vám viac chutia)

50 ml olivového oleja

vínny ocot, soľ, čerstvá bazalka

Cherry paradajky umyte a nakrájajte na polovičky. Olivy zlejte z nálevu a nasypte ich do misky spolu s paradajkami. Podľa vlastnej chuti pridajte ocot, olej, soľ, bazalku a iné korenie.

 

Rukolový šalát

200 g čerstvej rukoly

200 g paradajok

100 g parmezánu

100 ml olivového oleja, vínny ocot a soľ

Paradajky nakrájajte na tenké plátky a sušte ich v rúre pri 110 °C asi 120 minút. Medzitým môžete očistiť a nechať poriadne odkvapkať rukolu. Potom ju premiešajte s olejom, pridajte ocot a soľ. Hotový šalát sa potom ozdobí nastrúhaným parmezánom.

 

Krém z brokolice

400 g čerstvej brokolice

1 l mlieka

200 ml smotany (30 %&)

1 strúčik cesnaku

1 polievková lyžica zápražky (hotová zápražka)

50 ml olivového oleja

mleté čierne korenie, soľ

Mlieko a smotanu priveďte do varu. Brokolicu okoreňte a vložte ju do mlieka a smotany. Ponorným mixérom zmes rozmixujte na krém a pridajte cesnak. Zmes potom povarte asi tak 2 minúty a podľa potreby zahustite zápražkou.

 

Široké rezance

600 g širokých rezancov

400 g mrazených filiet z lososa

1 citrón

2 strúčiky cesnaku

200 ml smotany (30 %)

soľ

Široké rezance uvarte v osolenej vode s štýle al dente (mali by byť tvrdšie). Medzitým na tenké plátky nakrájajte rozmrazené lososové filety a spoločne s plátkami cesnaku ich opečte na rozpálenom tuku. Potom ich zalejte smotanou a pokvapkajte šťavou z citróna. Osoľte podľa chuti. Do hotového smotanového krému vmiešajte cestoviny a jedlo sa môže ihneď podávať.

 Napísala: Zuzana Šusterová

FOTO: freedigitalphotos.net