Please enter banners and links.
Čo môže byť v horúcom dni lepšie než osviežujúci miešaný nápoj? Mnau.sk vám ponúka tri jednoduché recepty ktoré stoja za to!
Kokosovo-malinový drink
- 10 malín
- drvený ľad
- 6 cl cachaca
- 1,5 cl malinového sirupu
- 10 cl kokosového nesladeného mlieka
- 2 barové lyžice strúhaného kokosu
Maliny umyte a opatrne osušte papierovou utierkou. Vysoký pohár naplňte do ¾ drveným ľadom, ktorý potom nasypete do mixéra. Pridajte všetky ostatné suroviny a mixujte asi tak 30 sekúnd. Hotový kokteil potom nalejte do vysokého pohára a podávajte so slamkou.
TIP! Cachaca je brazílsky národný nápoj zo zelenej cukrovej trstiny ktorý sa prirovnáva k nášmu rumu. V recepte ho teda môžete zaň vymeniť.
Drink de maracuja
- dužina z dvoch maracují
- 2 kávové lyžičky cukrového sirupu
- 6 cl cachaca
- 2 cl maracujovej šťavy alebo nektáru
- 4 cl sladeného kondenzovaného mlieka
- kocky ľadu
Všetky suroviny nalejte do šejkra. Pridajte 6 kociek ľadu a asi 15 sekúnd pretriasajte. Celý obsah prelejte do stredne vysokého pohára a podávajte so slamkou. Ak je pre vás tento recept priveľmi sladký, zameňte osladené kondenzované mlieko za nesladené.
TIP! Cukrový sirup ľahko vyrobíte aj doma à v kastróliku zmiešajte 2 diely vody s 3 dielmi cukru a pomaly ohrievajte. Tesne pred dosiahnutím bodu varu odstráňte z ohňa. V chladničke vydrží potom asi tak 2 dni.
Populárny bramble
- 2 ostružiny
- 5 cl ginu
- 2 cl čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy
- 1 cl cukrového sirupu
- drvený ľad
- 2 cl ostružinového likéru
- 1 plátok citróna
Ostružiny umyte a opatrne osušte, najlepšie do papierovej utierky. Pohár typu malý tumbler naplňte takmer po okraj drveným ľadom. V šejkri chvíľu pretriasajte gin s citrónovou šťavou a cukrovým sirupom. Nalejte na drvený ľad a nakoniec prelejte ostružinovým likérom. Hotový kokteil ozdobte ostružinami a plátkom citróna. Podávame so slamkou.
TIP! Malý tumbler používajú profesionáli na takýto druh kokteilu. Je vyšší a má menší priemer ako klasický pohár na whisky alebo iné „short“ drinky podávané na ľade.
Napísala: Zuzana Šusterová
FOTO: freedigitalphotos.net