Buďte štíhlejšia s pomocou ovocia

Please enter banners and links.

ID-10029714Medzi raňajkami a obedom máte hlad, po obede by ste ešte zvládli čosi drobné a večer máte jednoducho chuť jesť dobroty. Neobmedzujte sa, len namiesto nezdravých maškŕt zajedajte radšej ovocie – je chutné, výživné, zasýti vás a navyše aj podporí štíhlu líniu. Chudnite zdravo a lacno s pomocou ovocia.

 

Jablká

            Ráno si vezmite do kabelky nielen telefón, ale aj jedno väčšie jablko. To postačí na to, aby ste prijali približne 5 gramov vlákniny pre zlepšenie svojho metabolizmu, a teda aj pre svoju postavu. Jablká obsahujú tiež polyfenoly zrýchľujúce metabolizmus, takže nepriberiete.

 

Granátové jablká

            Polyfenoly obsahuje aj granátové jablko, takže ak vás klasické jablká omrzia dajte si granátové. Vynikajúca je šťava plná antioxidantov, ktorá odvádza von z tela škodliviny. S granátovým jablkom chudnete a zbavujete sa aj usadených škodlivín.

 

Grepy

ID-1001833

            Grepy dokážu viac než len osviežiť; sú nízkoenergetické, obsahujú viac vody než pomaranče a navyše v nich nájdete aj cenný naringerín. Je to antioxidant stabilizujúci cukor v krvi. V práci vás zasýti, dodá tekutinu do tela a pomôže upraviť cukor.

 

Banány

            Ak máme na mysli zasýtenie musíme spomenúť aj banány. Iba jeden banán stačí na získanie pocitu sýtosti, takže šup nejaký chytro vhoďte ráno do kabelky. Toto ovocie síce navodí pocit plného bruška, na druhej strane z neho nepriberiete. Dodávate totiž do tela nestráviteľnú vlákninu, ktorá vás donúti spaľovať tuk. Ste najedená, ale nepriberáte.

 

Citróny

            Ak preferujete kyslejšiu chuť pred sladkou dajte si citrón. Vitamín C, ktorý obsahuje, zlepšuje metabolizmus tukov. Chudnutie však podporuje aj tým, že má čistiaci efekt na naše telo pretože je močopudný. Škodliviny sa vyplavia von. Mesiačiky citróna vás zasýtia na dlhý čas, kyslosť vás preberie. Šťavu z citróna zriedenú s vodou pite pred každým jedlom.

 

Hrušky

            Hrušky obsahujú nielen vlákninu ale aj pektín. Ten spôsobuje, že bunky neabsorbujú tuk. S pomocou draslíka zas všetky prebytočné tekutiny vylúčite z tela von.

 Napísala: Zuzana Šusterová

FOTO: freedigitalphotos.net