Nenechajte sa ním ovládať

Please enter banners and links.

dvojica

Veľká láska, posteľ praská. Začiatky bývajú naozaj krásne. Po roku zvyčajne „ružové okuliare“ z nosa padnú a my našich mužov uvidíme zrazu v úplne iných farbách a odtieňoch.

Pozor na tých, ktorí vás chcú vlastniť

Sú to najmä tí páni, ktorí neustále vyhlasujú, že vám dávajú maximálnu slobodu, avšak akonáhle poviete, že sa chystáte von s priateľkami, okamžite začnú vyzvedať. Otázky typu, kam idete, kto každý, kedy sa vrátite a čo budete piť – sa už hrnú z jeho úst a vy neviete, na čo skôr odpovedať a čo všetko priznať (i zatajiť). Vtipná poznámka zaznie, ak povie: „ Môžeš si robiť, čo chceš, ale mne sa to a to nepáči.“. Táto psychologická vetička v nás okamžite vyvolá výčitky i zmiešané pocity. Zábava sa ukryje do kúta a my celý večer premýšľame o tom, či robíme veci správne a tak, ako by sa to páčilo jemu. Chyba.

Silné reči, ale žiadne činy

„ Ja pôjdem s tebou aj na kraj sveta, so mnou ti nič nebude chýbať, ja by som s tebou toto a tamto, dám ti všetko a postarám sa o teba…“, a keď príde na „lámanie chleba“, „hrebienok“ na hlave spľasne a hrdý „kohút“ upustí z pýchy. Nenápadne sa stratí z dohľadu a napokon si musíte pomôcť sama. Nech sa to týka čohokoľvek – financií, zložitých životných situácií, rodinných vzťahov alebo vážnej choroby. Pán Dokonalý prestáva byť taký dokonalý, ako sa zo začiatku zdal byť. Vyhlasovali sme pred každým: „ To je on!“ , a teraz sme si klepli po čele: „Ach, aké sme boli zase naivné!“.

Buďte sama sebou a nie podľa jeho predstáv

Keď si chcete „vyhodiť z kopýtka“, tak neváhajte a ťahajte za sebou čiaru. Potrebujete to! Jedna vec je, že sa máte radi, ale chvíle odlúčenia vás ešte viac spoja. Ak je vo vašom vzťahu dôvera a dokážete spolu výborne komunikovať, tak vám nič nebráni v tom, aby ste si každý našli čas na svoje záľuby a priateľov. Všetci potrebujeme práve tieto cenné chvíle. Uvidíte, že keď si raz za čas „dupnete nohou“ a poviete svoj názor a poriadne sa obhájite, bude si vás ešte viac vážiť a neprestane o vás bojovať. Zistí totiž, že nie je jediný muž na svete, a preto ak vás nechce stratiť, začne vás rešpektovať so všetkým, čo k vám patrí.

FOTO: pexels.com