Nalíčte svoju svetlú pleť ako profesionálky

Please enter banners and links.

Možno aj vy počúvate zo všetkých strán, či vám náhodou nie je zle alebo nechýba nejaký vitamín, pretože ste veľmi bledá. Na počudovanie všetkých len s hrdosťou povedzte, že máte pleť porcelánovú ako bábika a ste na to hrdá! Poradíme vám, ako takýto skvost doladiť s mejkapom, aby vyzerala čo najlepšie.

3 typy pleti

Najskôr treba zodpovedať na hlavnú otázku: máte teplý, studený alebo neutrálny tón pleti? Okrem toho, že sa pýšite svetlou pokožkou, ktorá vám najmä v lete spôsobuje veľmi rýchle opálenie a takmer vždy ihneď do červena, má to však aj veľa výhod. Mužom sa totiž nesmierne páčia „porcelánové bábiky“. Majú sklon ich ochraňovať a obdivujú ich čistotu a krásu.

Pokiaľ si neviete rady, aký tón pleti má vaša tvár, vyskúšajte pokus s oblečením. Keď vám pristane modrá farba a podobné chladné odtiene, tak ste určite nositeľkou toho studeného typu. Farby ako béžová, hnedá sa budú skôr hodiť k teplým typom. Pokiaľ vám pristane všetko, máte vyhraté! Neutrálny typ pokožky nemá problém prispôsobiť sa rôznym štýlom líčenia.

Aby mejkap nebol maska

Je veľmi ťažké utrafiť mejkap, ktorý sa čo najviac prispôsobí tónu svetlučkej pleti. Niekedy aj ten najsvetlejší odtieň môže vytvoriť nežiaducu masku a rozdiel medzi farbou na tvári a na krku a dekolte. Ak ste našli svoju značku, ktorá vám perfektne sadne, gratulujeme!

Celkový dojem nalíčenej tváričky však neutvára iba mejkap, ale aj líčenie očí, líc a pier.

Rozhodne ružová lícenka

Netreba extra vymýšľať a „špekulovať“, pretože práve ružové tóny farieb na líčka sa hodia tak k teplým ako aj studeným tónom pleti. Vaša svetlá pokožka potrebuje vyzerať prirodzene a zdravo. Výborné sú aj bronzery, ktoré ju ešte viac osviežia a rozžiaria.

Zemité, šedé a metalické

Vyhnite sa studeným odtieňom na očiach a uprednostnite skôr tóny hnedých alebo perleťových farieb. Ani ružové očné tiene nespôsobia parádu. Čo sa týka pier, práve svetlé odtiene im budú najviac lichotiť. Ružové a oranžové rúže a lesky vyzdvihnú pleť a vy budete vyzerať mladšie. Studenému typu pleti sa hodí aj sýtočervený rúž, ktorý nádherne vynikne a vytvorí perfektný kontrast.

FOTO: pexels.com