Please enter banners and links.
Nezabúdame ani na gazdinky a prinášame deviaty diel seriálu s najlepšími radami (nielen) do domácnosti. Tentoraz sme si pripravili niečo z kuchyne – fašírky, varenie hovädzieho mäsa, pečenie perníkov a lineckého cesta; a čosi aj z domácnosti.
Začnime teda kuchyňou. Fašírky budú lahodnejšie vtedy, keď do nich na záver pridáte sneh z bielkov a trošku prášku do pečiva. Zmes premiešajte a ďalej už postupujte podľa zvyku. Hovädzie mäso sa varí skutočne dlho a nie vždy chce náš hlad počkať. Najrýchlejšie ho uvaríte, ak ho na polhodinu povaríte s antikorovou vidličkou.
Dobré typy sa nájdu aj z oblasti pečenia. Linecké koláčiky iste poznáte a možno ich niekedy aj rada kuchtíte. Aby bolo cesto ľahké a krehké, zmiešajte vajcia s troškou citrónovej šťavy. Radu máme aj pokiaľ sa chystáte piecť perníky. Ak chcete, aby boli čo najdlhšie mäkké a vláčne, nahraďte vodu do perníkového cesta studeným nesladeným čajom. Výsledným efektom sa nechajte prekvapiť.
V kuchyni ešte zostaneme. Možno sa vám už stalo, že strúhanka nechcela na rezňoch držať. Nebude vám opadávať pokiaľ pridáte do vajíčka lyžičku bieleho jogurtu.
Na záver máme ešte tri šikovné rady. Po maľovaní zostávajú tvrdé štetce ktoré sa nechcú odmočiť ani v riedidle. Aby zmäkli a boli opäť použiteľné, ponorte ich do teplého octu a potom opláchnite v teplej vode. Našli ste pri upratovaní starý hrdzavý nôž ktorý by bol inak plne použiteľný? Nemusíte ho vyhodiť. Bude sa zas lesknúť keď ho zapichnete do veľkej cibule a prejdete niekoľkokrát čepeľou po dužine.
Zdá sa vám, že vysávač nemá taký „ťah“ ako kedysi? Nezabudnite v ňom meniť vrecko približne každé tri mesiace. Preplnené nevysáva a vy máte pocit, že vo vysávači niečo smrdí.
Napísala: Zuzana Šusterová