Bezpečné pracovné oblečenie v potravinárstve

Please enter banners and links.

Kto doma varí, vie si predstaviť, čo všetko sa spája s prácou s potravinami. Naše oblečenie iba málokedy ostane nepoznačené, či už od jednotlivých surovín, alebo od bublajúcich jedál pri sporáku. Keď však pracujete v oblasti gastronómie či v potravinárskom priemysle, nestačí vám bežná domáca kuchynská zástera. Aby boli potraviny profesionálne spracované, budete potrebovať bezpečné pracovné oblečenie.

 

Ochranné odevy v potravinárskom priemysle

Pracovné oblečenie má mnoho funkcií, no tou najdôležitejšou z nich je určite zachovanie dostatočnej hygieny na pracovisku a ochrana zdravia pri práci. V oblasti potravinárstva a gastronómie sú najvyužívanejšie praktické jednorazové odevy. Obľúbenosť si získali z mnohých dôvodov, napr. pre ekologickosť (mnohé sú dobre rozložiteľné) alebo pohodlnú údržbu – jednorazové oblečenie si navlečiete raz, a po použití skončí v odpadkovom koši. Tak sa zároveň zachová hygiena na pracovisku, pretože máte istotu, ževždy pracujete v nepoškodenom a čistom pracovnom oblečení, na ktorom sa nestihli premnožiť baktérie ani sa na ňom neusadili škvrny. Pracovné oblečenie v potravinárstve zastupujú nielen klasické pracovné plášte, ale aj overaly s kapucňou, jednorazové zástery, čiapky, návleky na nohy, rukavicealebo rúška na tvár. Čím sa docieli ich moderný charakter? Sú dostupné aj s vreckami, v rôznych farbách, veľkostiach, no aj tie univerzálne sú väčšinou ľahko prispôsobiteľné každému typu postavy. Podstatné je, aby boli chránené vybrané časti tela a aby ste sa v pracovnom oblečení v potravinárskej sfére mohli pohybovať pohodlne a bez strachu, že sa zašpiníte.