Please enter banners and links.
Tak ako sa odlišujeme s našimi povahami a vlastnosťami, tak sme rozdielni aj v otázkach stravovania. Sú ľudia, ktorí môžu pojesť všetko a cítia sa skvelo. Na druhej strane sú tí, ktorí si musia dávať pozor, pretože im často nezapasuje ani tá najmenšia drobnosť. Prečo je to tak?
Ovplyvňuje nás aj vesmír
Sme súčasťou tohto dokonalého vesmíru, v ktorom vládnu určité pravidlá už od samého počiatku. Aj hviezdy, planéty či iné vesmírne telesá majú svoj systém fungovania. Rovnako by to malo byť aj s naším stravovaním – iba tak sa nám podarí dosiahnuť harmóniu tela a tým aj mysle. Iste ste si všimli, že s niektorými znameniami zverokruhu si rozumiete lepšie a s inými až tak dobre nie. Pri niekom máme pocit, akoby sme sa poznali celý život a presne vieme, čo máme od neho očakávať. Niekto druhý zas navždy ostane pre nás úplne neprečítaný.
Keďže aj rastliny sú súčasťou vesmíru, znamená to, že tiež ovplyvňujú náš fyzický a duševný stav. Sami pozorujeme, že niektoré jedlá nás doslova povznášajú a iné nám doslova škodia a spôsobujú rôzne druhy problémov. Naučme sa stravovať podľa „hviezd“ a pocítime ten rozdiel.
Kozorožec
Ľudia spadajúci pod toto znamenie sú náchylní na problémy s pokožkou alebo kostrou, a preto by mali konzumovať veľa vápnika. Neuškodia vám potraviny ako: rôzne druhy syrov, zemiaky, jačmeň, repa, kukurica, sladkokyslá zelenina, hrach, ale aj rôzne zaváraniny alebo mrazené výrobky. Výborné pre vás sú aj džemy, jablká, figy, špenát alebo baklažán.
Ryby
Ryby by si mali dávať pozor na svoju imunitu, pretože majú sklony často nachladnúť. Práve preto by mali konzumovať potraviny s vysokým obsahom vitamínu C a D. Patria sem napríklad: cesnak, zázvor, paradajky, koreniny ako aníz, klinček a muškátový oriešok. Výborne im sadnú plody mora, rôzne sirupy a omáčky, mandle, med a hrušky.
Baran
Pre toto znamenie je najvhodnejšie konzumovať potraviny bohaté na železo. Cesnak, cibuľa, reďkovka, mak, chmeľ, mrkva, rasca, škorica, korenisté jedlá, ryža, čili, perník, čaj a úplne v pohode aj grilované a vyprážané jedlá.
FOTO: pexels.com