RAW studené polievky (recepty)

Please enter banners and links.

ID-100396316Máte chuť na dobrú polievku, ale v týchto horúčavách by vás teplá skôr znechutila? Alebo experimentujete s obľúbeným raw stravovaním a potrebujete nové recepty? Nech už je to akokoľvek, nasledujúce polievky zachutia aj náročným. Dobrú chuť.

 

RAW studená polievka z uhoriek

2 uhorky (treba ošúpať)

1 malý biely jogurt

1 šálka kuracieho vývaru

1 väčší strúčik cesnaku

kôpor (najlepšie čerstvý)

soľ a korenie podľa chuti

Uhorky vymixujte spolu s jogurtom, pridajte kurací vývar, pretlačený cesnak a soľ. Dochuťte korením a kôprom. Všetko dobre premiešajte a nechajte v chladničke odpočívať aspoň dve hodiny. Podávajte napríklad s čerstvým chrumkavým chlebíkom, alebo len tak, bez prílohy.

 

RAW studená polievka z jahôd

ID-100126416

cca 600 g jahôd

½ šálky vody

¼ šálky suchého červeného vína

½ šálky gréckeho jogurtu alebo mascarpone (bez príchute)

4 pl medu

¼ lyžičky mletých klinčekov

1 stonka vanilky

lístky mäty

½ šálky ľadu

Vodu, víno, ľad, mätu a jahody zmixujte na dreň. Do takto vytvorenej zmesi zľahka vmiešajte polovicu jogurtu alebo polovicu mascarpone, potom pridajte vanilku a med. Jemne premiešajte a vložte asi na hodinu do chladničky pričom občas polievku zľahka premiešate. Po viac ako hodine ju môžete podávať. V miske ozdobne lyžicou jogurtu alebo lyžicou mascarpone. Na polievku položke lístok mäty a pridajte ľad.

 

ID-100131225RAW studená žltá polievka

cca 5 až 6 šálok nakrájaného žltého melóna

3 šálky nakrájaných žltých paradajok

1 šálka nakrájanej žltej papriky

1 stredne veľká cibuľa (ktorú nakrájate nadrobno)

1 šálka nakrájanej uhorky

1 paprička jalapeňo

1 pl červeného vínneho octu

½ šálky avokádového alebo olivového oleja

šťava z 1 alebo 2 citrónov

šťava z 1 alebo 2 limetiek

2 alebo 3 vetvičky bazalky

soľ, korenie, kajenská paprika podľa chuti

Melón, paradajky, uhorku, papriku a cibuľu spolu zmiešajte vo veľkej mise, pridajte papričku jalapeňo a nechajte marinovať v citrónovej šťave niekoľko hodín (približne 4 hodiny). Potom túto zmes premiešajte, preložte do mixéra a vymixujte spolu s olejom. Vzniknutú zmes dochuťte šťavou z limetky, kajenskou paprikou a octom. Podľa vlastnej chuti pridajte soľ a korenie. Polievku nechajte v chlade minimálne 2 hodiny. Podávajte ozdobené bazalkou a ak je málo studená, pridajte kocky ľadu.

FOTO: freedigitalphotos.net