Please enter banners and links.
Máte chuť na dobrú polievku, ale v týchto horúčavách by vás teplá skôr znechutila? Alebo experimentujete s obľúbeným raw stravovaním a potrebujete nové recepty? Nech už je to akokoľvek, nasledujúce polievky zachutia aj náročným. Dobrú chuť.
RAW studená polievka z uhoriek
2 uhorky (treba ošúpať)
1 malý biely jogurt
1 šálka kuracieho vývaru
1 väčší strúčik cesnaku
kôpor (najlepšie čerstvý)
soľ a korenie podľa chuti
Uhorky vymixujte spolu s jogurtom, pridajte kurací vývar, pretlačený cesnak a soľ. Dochuťte korením a kôprom. Všetko dobre premiešajte a nechajte v chladničke odpočívať aspoň dve hodiny. Podávajte napríklad s čerstvým chrumkavým chlebíkom, alebo len tak, bez prílohy.
RAW studená polievka z jahôd
cca 600 g jahôd
½ šálky vody
¼ šálky suchého červeného vína
½ šálky gréckeho jogurtu alebo mascarpone (bez príchute)
4 pl medu
¼ lyžičky mletých klinčekov
1 stonka vanilky
lístky mäty
½ šálky ľadu
Vodu, víno, ľad, mätu a jahody zmixujte na dreň. Do takto vytvorenej zmesi zľahka vmiešajte polovicu jogurtu alebo polovicu mascarpone, potom pridajte vanilku a med. Jemne premiešajte a vložte asi na hodinu do chladničky pričom občas polievku zľahka premiešate. Po viac ako hodine ju môžete podávať. V miske ozdobne lyžicou jogurtu alebo lyžicou mascarpone. Na polievku položke lístok mäty a pridajte ľad.
RAW studená žltá polievka
cca 5 až 6 šálok nakrájaného žltého melóna
3 šálky nakrájaných žltých paradajok
1 šálka nakrájanej žltej papriky
1 stredne veľká cibuľa (ktorú nakrájate nadrobno)
1 šálka nakrájanej uhorky
1 paprička jalapeňo
1 pl červeného vínneho octu
½ šálky avokádového alebo olivového oleja
šťava z 1 alebo 2 citrónov
šťava z 1 alebo 2 limetiek
2 alebo 3 vetvičky bazalky
soľ, korenie, kajenská paprika podľa chuti
Melón, paradajky, uhorku, papriku a cibuľu spolu zmiešajte vo veľkej mise, pridajte papričku jalapeňo a nechajte marinovať v citrónovej šťave niekoľko hodín (približne 4 hodiny). Potom túto zmes premiešajte, preložte do mixéra a vymixujte spolu s olejom. Vzniknutú zmes dochuťte šťavou z limetky, kajenskou paprikou a octom. Podľa vlastnej chuti pridajte soľ a korenie. Polievku nechajte v chlade minimálne 2 hodiny. Podávajte ozdobené bazalkou a ak je málo studená, pridajte kocky ľadu.
FOTO: freedigitalphotos.net