Paradajkové recepty

Please enter banners and links.

Chutia vám recepty kde sú používané paradajky a hľadáte ďalšie? Ste na správnom mieste – jednoduché a chutné recepty s paradajkami nájdete práve u nás. Dobrú chuť.

 

Zapečené bagetky s paradajkamiID-10073830

2 bagetky

4 paradajky

2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku a kečupu

50 g šunky alebo salámy

20 g parmezánu

oregano

korenie

soľ

Bagetky pozdĺžne prekrojte na polovice a natrite s kečupom a pretlakom. Posypte oreganom, navrstvite šunku/salámu, pokrájané paradajky na kolieska a posypte syrom. Posoľte, okoreňte podľa chuti a dajte zapiecť do rúry.

Bagetky sú jemne chrumkavé a vďaka paradajkám zároveň i šťavnaté.

 

Kuracina s paradajkami

ID-100330619

500 g kuracích pŕs

2 paradajky

mletá červená paprika

250 ml smotany

cibuľa

lyžička hladkej múky

mleté čierne korenie

bobkový list

mletá rasca

cestoviny podľa chuti

Na oleji osmažte cibuľu, pridajte mäso a dobre premiešajte. Mäsko nechajte osmažiť z každej strany, potom pridajte soľ, bobkový list, červenú papriku, korenie a premiešajte. Šťavu nechajte vydusiť. Potom pridajte paradajky, ale nenechajte ich rozvariť. Smotanu rozmiešajte s múkou a pridajte k mäsku, nechajte prejsť varom a odložte. Podávajte s cestovinami.

 

Paradajky z rúry

8 paradajok

50 g tvrdého syra (na posypanie)

4 vajíčka

olivový olej

Pesto (zmes cesnaku, olivového oleja, bazalky, parmezánu a píniových orieškov*)

Z paradajok odrežte vŕšky, vyberte dužinu a poukladajte do vymastenej zapekacej misy. Každú paradajku naplňte pestom, polovicou z vareného vajíčka a posypte syrom. Pokvapkajte takto pripravené paradajky olivovým olejom a zapečte vo vyhriatej rúre.

*píniové oriešky nemusia byť

 

 

ID-100274139Paradajková polievka pre lenivú gazdinku

2 väčšie paradajky alebo 3 menšie

200 g šľahačkovej smotany

1 malá červená paprika

1 malá žltá paprika

750 ml paradajkovej šťavy alebo kvalitného kečupu

½ šalátovej uhorky

tabasco

korenie

soľ

Zeleninu nakrájajte na kocky, mierne poduste na olivovom oleji a rozmixujte. Paradajkovú šťavu/kečup a šľahačku poriadne zmiešajte, osoľte, pridajte tabasco a okoreňte. Šťavu zmiešajte so zeleninou a servírujte.

Navrchu polievky môže byť chutná čerstvá bazalka, alebo ju mierne posypte oreganom.

 

 

Paradajkový kokteil

150 ml paradajkovej šťavy

3 lyžice kefíru

2 kvapky olivového oleja

korenie

soľ

Všetko spolu premiešajte a rozmixujte. Pohár by sa mal ozdobiť bazalkou, ktorá kokteilu dodá ešte lepšiu chuť.

 Napísala: Zuzana Šusterová

FOTO: freedigitalphotos.net