Please enter banners and links.
Cobblers, alebo slovensky kobléry, sú zaujímavé ľadové nápoje s ovocím, ktoré si jednoducho zamiluje každá maškrtná žena. Základom je pohár naplnený do 2/3 čistým ľadom, na ktorý sa potom ukladá ovocie. Prilejete zvyšné prísady a podávate zásadne s malou lyžičkou. Najlepšie si ich vychutnáte vo chvíľach pohody s priateľkami alebo len tak o samote s dobrou knihu v rukách.
Jahodový koblér
50 ml jahodovej šťavy, 30 ml citrónovej šťavy a 10 ml vanilkového cukru zľahka zmiešajte v šejkri a nalejte do ľadom pripraveného pohára. Povrch dozdobte jahodami a šľahačkou.
Šumivý koblér
Pohár na šumivé víno naplňte do polovice jemne roztlačeným ľadom na ktorý poukladajte kompótový ananás. Polejte 10 ml sladkého sirupu a prilievajte šumivé víno až doplna.
Rumový koblér
Široký pohár naplňte asi do polovice drobným ľadom. Na ľad položte koliesko ananásu (najlepšie čerstvého), dookola naukladajte kolieska banánu a d stredu položte jednu čerešňu. Takto ozdobený ľad zalejte lyžičkou malinového sirupu a dolejte 50 ml rumu.
Kávový koblér
50 ml kávového likéru a 30 ml čerešňovice zľahka premiešajte a nalejte do pohárov s ľadom. Povrch nápoja ozdobte šľahačkou a posypte pomletou kávou.
Zmrzlinový koblér
Do vysokého pohára dajte 50 ml jahodovej zmrzliny na ktorú nalejete 20 ml koňaku a 10 ml citrónovej šťavy. Zmes dlhou lyžicou premiešajte. Prilejte opatrne 50 ml šumivého vína a do nápoja vložte ešte cca 30 g čerstvých alebo mrazených jahôd.
TIP: namiesto jahôd a jahodovej zmrzliny môžete použiť malinovú zmrzlinu a maliny
Paradajkový koblér
50 ml paradajkovej šťavy, 30 ml jablkovej šťavy a 20 ml citrónovej šťavy rozmiešajte a nalejte do ľadom naplneného pohára. Povrch nápoja ozdobte napríklad čerstvými jablkami alebo višňami.
Napísala: Zuzana Šusterová
FOTO: google.com