Please enter banners and links.
Pre všetkých milovníkov šalátov tu máme overené recepty na skutočné delikatesy – šaláty z rýb, ktoré zvládnete urobiť aj doma.
Šalát z kapra
1 – 2 polovice mrazeného kapra
voda, soľ
niekoľko lyžíc bieleho vína
celé čierne korenie, nové korenie
bobkový list
200 g majonézy
3 sterilizované uhorky
1 menšia cibuľa
2 sterilizované kápie
2 – 3 vajíčka
Zamrazené polovice kapra zvoľna varte do asi 20 minút vo osolenej vode s vínom a celým korením. Odkvapkajte ich, vychlaďte, vykostite, zbavte kože a nakrájajte na malé kúsky. K mäsu pridajte nakrájané uhorky, kápiu (najlepšie ošúpanú), nadrobno nakrájanú cibuľu a všetko ľahko premiešajte s majonézou. Úplne vychladený šalát podávajte s natvrdo uvarenými vajíčkami a s listami hlávkového šalátu.
Šalát so pstruhom
4 porcie vareného pstruha
100 g šampiňónov
lyžica citrónovej šťavy
150 g majonézy
1 lyžica kapary
vorčester
soľ, čierne korenie
Vychladené mäso zo pstruha nakrájajte na kúsky, pokvapkajte šťavou z citróna a nechajte chvíľu v hlade. Očistené šampiňóny nakrájajte na plátky, poduste v osolenej vode a nechajte vychladnúť. Rybie mäso potom opatrne zmiešajte so šampiňónmi, pridajte majonézu, nasekané kapary a podľa chuti osoľte a ochuťte podľa chuti zvyšnými prísadami. Nechajte odležať a podávajte s bielym pečivom.
Šalát z konzervovaných rýb
1 konzerva rýb vo vlastnej šťave
200 g sterilizovaného hrášku
200 g zeleru
2 cibule
2 – 3 sterilizované uhorky
soľ
citrón
3 lyžice majonézy
nasekaná pažítka
Do misy dajte rybie mäso zbavené kostí ak nejaké malo, pridajte hrášok (odkvapkaný), nadrobno nakrájanú cibuľu, nadrobno nakrájané uhorky a postrúhaný zeler. Dochuťte soľou, šťavou z citróna, pažítkou a všetko dobre premiešajte spolu s majonézou. Ak by bol šalát na váš vkus hustý zrieďte ho šťavou z konzervy. Ozdobte s pažítkou a podávajte vychladené, najlepšie s bielym pečivom.
Napísala: Zuzana Šusterová
FOTO: freedigitalphotos.net