Uvarte si cestoviny!

Please enter banners and links.

Máte chuť na dobré cestoviny? Ak áno ste na správnej adrese – ponúkame vám _ skvelé recepty s cestovinami. Mnau.sk vám želá dobrú chuť.

 

Cestoviny s mäsom

  •  250 g bravčového pliecka
  •  250 g hovädzieho mäsa
  •  400 g cestovín (najlepšie penne)
  •  1 cibuľa
  •  4 lyžice oleja
  •  2 lyžice paradajkového pretlaku
  •  150 ml kečupu
  •  6 strúčikov cesnaku
  •  150 g strúhaného syra
  •  mletá rasca, mleté čierne korenie, sladká paprika, štipľavá paprika, olivový olej, soľ

Očistené mäso pomeľte. Ošúpanú a na drobné kocky pokrájanú cibuľu dajte na olej, opražte do skla a pridajte mäso. K mäsu pridajte pretlak, kečup, ochuťte rascou, soľou, korením a paprikou. Pridajte roztlačený cesnak, podlejte vodou a duste aspoň 15 minút. Cestoviny medzitým uvarte podľa návodu v horúcej osolenej vode s lyžicou olivového oleja. Ešte teplé dajte na tanier, pridajte mäsovú zmes a posypte strúhaným syrom podľa chuti.

 

 

Rezance s marhuľami

  •  500 g širokých rezancov
  •  500 g marhúľ
  •  50 g masla
  •  100 g mletých vlašských orechov
  •  3 lyžice citrónovej šťavy
  •  50 g hnedého cukru
  •  50 g hroznového cukru
  •  korenie do jablkového závinu, jablkový ocot, soľ, 200 ml vody

Rezance uvarte vo vriacej osolenej vode, sceďte, nechajte odkvapkať a uložte na teplé miesto. Marhule umyte a pokrájajte na menšie plátky ktoré krátko podusíte na masle. Podlejte vodou, ochuťte korením a menším množstvom octu. Pridajte hnedý cukor a päť minút varte do polomäkka. Orechy premiešajte s citrónovou šťavou a primiešajte k marhuliam, pridajte rezance a všetko dôkladne premiešajte a prehrejte. Pred podávaním posypte hroznovým cukrom podľa chuti.

 

 

Letný trojfarebný šalát z cestovinami

  •  400 g vrtuliek
  •  250 ml kyslej smotany
  •  1 lyžička horčice
  •  1 jablko
  •  ½ lyžice citrónovej šťavy
  •  100 g tvrdého syra
  •  100 g šunkovej salámy
  •  šalátové listy, pažítka, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ

Cestoviny uvarte podľa návodu v osolenej vriacej vode, sceďte a nechajte v sitku odkvapkať. Kyslú smotanu vymiešajte s citrónovou šťavou a horčicou, podľa chuti osoľte a okoreňte. Jablko umyte, rozpoľte a odstráňte jadrovník. Spolu so šunkou a syrom ho nakrájajte na malé kocky. Pažítku nadrobno nasekajte, vmiešajte do smotany a šalátové listy natrhajte na väčšie kúsky. Nakrájané suroviny spolu so smotanou vmiešajte do cestovín. Pozapichujte šalátové listy a ozdobte petržlenovou vňaťou.

Napísala: Zuzana Šusterová

FOTO: freedigitalphotos.net