Please enter banners and links.
Máte chuť na dobré cestoviny? Ak áno ste na správnej adrese – ponúkame vám _ skvelé recepty s cestovinami. Mnau.sk vám želá dobrú chuť.
Cestoviny s mäsom
- 250 g bravčového pliecka
- 250 g hovädzieho mäsa
- 400 g cestovín (najlepšie penne)
- 1 cibuľa
- 4 lyžice oleja
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 150 ml kečupu
- 6 strúčikov cesnaku
- 150 g strúhaného syra
- mletá rasca, mleté čierne korenie, sladká paprika, štipľavá paprika, olivový olej, soľ
Očistené mäso pomeľte. Ošúpanú a na drobné kocky pokrájanú cibuľu dajte na olej, opražte do skla a pridajte mäso. K mäsu pridajte pretlak, kečup, ochuťte rascou, soľou, korením a paprikou. Pridajte roztlačený cesnak, podlejte vodou a duste aspoň 15 minút. Cestoviny medzitým uvarte podľa návodu v horúcej osolenej vode s lyžicou olivového oleja. Ešte teplé dajte na tanier, pridajte mäsovú zmes a posypte strúhaným syrom podľa chuti.
Rezance s marhuľami
- 500 g širokých rezancov
- 500 g marhúľ
- 50 g masla
- 100 g mletých vlašských orechov
- 3 lyžice citrónovej šťavy
- 50 g hnedého cukru
- 50 g hroznového cukru
- korenie do jablkového závinu, jablkový ocot, soľ, 200 ml vody
Rezance uvarte vo vriacej osolenej vode, sceďte, nechajte odkvapkať a uložte na teplé miesto. Marhule umyte a pokrájajte na menšie plátky ktoré krátko podusíte na masle. Podlejte vodou, ochuťte korením a menším množstvom octu. Pridajte hnedý cukor a päť minút varte do polomäkka. Orechy premiešajte s citrónovou šťavou a primiešajte k marhuliam, pridajte rezance a všetko dôkladne premiešajte a prehrejte. Pred podávaním posypte hroznovým cukrom podľa chuti.
Letný trojfarebný šalát z cestovinami
- 400 g vrtuliek
- 250 ml kyslej smotany
- 1 lyžička horčice
- 1 jablko
- ½ lyžice citrónovej šťavy
- 100 g tvrdého syra
- 100 g šunkovej salámy
- šalátové listy, pažítka, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ
Cestoviny uvarte podľa návodu v osolenej vriacej vode, sceďte a nechajte v sitku odkvapkať. Kyslú smotanu vymiešajte s citrónovou šťavou a horčicou, podľa chuti osoľte a okoreňte. Jablko umyte, rozpoľte a odstráňte jadrovník. Spolu so šunkou a syrom ho nakrájajte na malé kocky. Pažítku nadrobno nasekajte, vmiešajte do smotany a šalátové listy natrhajte na väčšie kúsky. Nakrájané suroviny spolu so smotanou vmiešajte do cestovín. Pozapichujte šalátové listy a ozdobte petržlenovou vňaťou.
Napísala: Zuzana Šusterová
FOTO: freedigitalphotos.net