Please enter banners and links.
Ako sme už avizovali, pripravili sme pre vás sériu rád a trikov určených nielen do domácnosti. Dnes vám ponúkame zlepšováky z oblasti pečenia.
Predstava koláča z piškót je už vopred jasná: cesto má byť krásne žlté ako samotné vajíčka ktoré idú na jeho prípravu. Lenže ak používate vajcia zo supermarketu cesto je nepekne bledé. Pomôžte si šikovným ťahom – na koniec šľahania primiešajte 2 až 3 lyžice marhuľového džemu.
Mení sa vaša čokoládová poleva na malé hrudky cukru? Nescukornatie ak pridáte štipku soli. Vylepšite si aj obľúbenú šľahačku; tá vydrží byť dlhšie tuhá pokiaľ do nej vmiešate tuhý sneh z 1 až 2 bielkov.
Čo môže byť väčšia dobrota než chutná bábovka? Hodí sa aj k mlieku, aj k čaju, a pri posedeniach v rodinnom kruhu je priam žiadúca. Krásnu bábovku bez odlepených kúskov ktoré zostali vo forme vykúzlite jednoduchšie, než si myslíte. Stačí, ak formu vytriete tukom a dáte ju na pár minút do chladničky. Potom ju už podľa potreby vysypte múkou a pečenie sa môže smelo začať. Uvidíte, že sa vyklopí oveľa ľahšie.
Začali ste piecť ale minulo sa droždie? Výborne ho nahradí kyselina citrónová v prášku a jedlá sóda v pomere 1:1. Tento spôsob ušetrí aj váš čas pretože cesto už netreba nechať vykysnúť.
Upečte aj vy ukážkovú tortu akú vidíme v obchodoch! Korpus sa zdvihne rovnomerne ak potriete maslom spodok formy, ale vrchný okraj sa vynechá.
Rozhodli ste sa upiecť osviežujúci koláč s kúskami ovocia? Potom majte na pamäti, že polovice sliviek, marhúľ alebo broskýň treba vždy ukladať na vykysnuté cesto šupkou nadol. Potom vám cesto nemá šancu klesnúť, bude nadýchané tak ako má byť.
A na záver posledná užitočná rada: kam s hotovými dobrotami? Ak koláče uložíte do vzduchotesnej nádoby a pridáte niekoľko kociek cukru verte, že sa nevysušia, ba čo viac – ich trvanlivosť sa predĺži aj o niekoľko dní.