Rozchod z pohľadu muža a ženy

Please enter banners and links.

Kým ste vy ešte stále slobodná on už má novú partnerku. Kým vy máte finančné problémy s uživením dieťaťa on nevie zapnúť správny program na automatickej práčke. Ako reagujeme na rozchod my a ako sa cítia muži?

 

Ženy si samotu vychutnávajú

Ale samozrejme nie hneď na začiatku. Spočiatku je nám to ľúto a nevieme si predstaviť samotu, no po istom čase opäť naberáme chuť do života. Podľa výskumov sme po rozchode obratnejšie, venujeme sa koníčkom, hľadáme nové záľuby, chodíme na kurzy alebo len tak utrácame výplatu na seba. Slobodné ženy uvádzajú, že konečne necítia obmedzenie, ale práve naopak – slobodu. Už viac nemusíte variť len to, čo chutilo jemu, a už nezažijete prehnané scény plné žiarlivosti. Skrátka pokoj.

 

Muži hľadajú čo stratili

Prečo má hneď novú partnerku? Odpoveď je pre odborníkov jednoduchá – muži potrebujú viac ako ženy pocit že sú chcení, že na nich niekto doma čaká a majú sa komu zveriť. Psychológovia tvrdia, že chlap znáša osamelosť oproti žene o čosi horšie pretože bol zvyknutý na istý druh luxusu. Všetko bolo navarené, upratané, vyprané a domácnosť mala svoj poriadok. Teraz si však viac než kedykoľvek predtým uvedomuje, že sa to všetko nerobilo samo; až keď musí variť, nakupovať a prať pochopil miesto svojej bývalej partnerky.

Onedlho mu začne ženská ruka chýbať, a tak príde do jeho života nová známosť. Tento fakt ale nemôžete brať ako jeho expartnerka osobne nakoľko je to spontánna reakcia každého osamelého muža. Nie je to znak toho, že ste bola zlá žena alebo gazdiná, on len jednoducho hľadá to, čo stratil.

 

Vdovec

Odchod manželky bol v tomto prípade nečakaný a po náročnej chorobe i bolestivý. Výsledky psychológov však vravia, že čím bol muž v manželstve šťastnejší tým skôr hľadá náhradu. Na prvý pohľad to znie pre niektorých nelogicky a často jeho rodina nechápe ako môže tak skoro skončiť s novou partnerkou, no treba prihliadať na to, že mu jednoducho chýba blízka osoba. Chuť zažívať to krásne znovu a znovu je prirodzená. Vo vyššom veku sa pridáva aj túžba po opore, pomoci a pochopení.

 Napísala: Zuzana Šusterová

FOTO: freedigitalphotos.net