Pochutnajte si na domácej zmrzline! Recepty na zmrzlinu…

Nie vždy máme zmrzlinu po ruke v mrazničke, a preto by nebolo na škodu vedieť domáci recept. Magazín Mnau.sk vám teraz ponúka štyri nápady ktoré vám zaručene zachutia.

Obľúbená vanilková zmrzlina

mlieko

100 g kryštálového cukru

3 žĺtky

10 g Zlatého klasu

1 balíček vanilínového cukru

V hrnci prevarte 500 ml mlieka s kryštálovým cukrom. V malom množstve studeného mlieka rozmiešajte žĺtky a Zlatý klas, zmes potom prilejte k vriacemu mlieku a za stáleho miešania nechajte prejsť varom. Vychladnutý krém preceďte a pridajte balíček van. cukru. Vlejte do nádoby a nechajte asi 4 hodiny v mrazničke.

 

Jednoduchá  jahodová zmrzlina

2x 375 ml smotany na šľahanie

3 žĺtka

500 ml jahodového pyré (rozmixované jahody)

180 g práškového cukru

Vo väčšej mise vyšľahajte 375 ml smotany s troma žĺtkami. V druhej mise zmiešajte jahodové pyré spolu s 375 ml smotany a s práškovým cukrom. Do tejto vytvorenej jahodovej masy jemne vmiešajte vyšľahanú šľahačku. Nakoniec vlejte do nádoby vhodnej na zmrazovanie a vložte do mrazničky aspoň na 3 hodiny.

 

Rýchla kakaová zmrzlina

500 ml smotany na šľahanie

2 bielka

1 balíček vanilínového cukru

2 žĺtky

2 PL práškového cukru

1,5 PL kakaa

Postup je veľmi rýchly: v jednej mise dotuha vyšľahajte smotanu, v druhej vyšľahajte sneh z bielkov a vanilínového cukru, v tretej vyšľahajte takmer to peny žĺtky s práškovým cukrom a kakaom. Všetky tri hmoty potom opatrne spolu premiešajte, nalejte do nádoby vhodnej na zmrazovanie a nechajte v mrazničke aspoň 6 hodín.

 

Lahodná banánová zmrzlina

2 banány

1 balíček vanilínového cukru

250 ml smotany na šľahanie

V mixéri dohladka rozmixujte banány. K takému pyré potom pridajte cukor, smotanu na šľahanie a dôkladne mixujte až kým sa v zmesi nezačnú tvoriť malé bublinky. Prelejte krém do nádoby vhodnej na zmrazovanie a nechajte v mrazničke cca 3 hodiny. Zmrzlinu je dobré dochutiť čokoládovou polevou.

Napísala: Zuzana Šusterová

Foto: Grant